سن مناسب خرید لپ تاپ برای کودکان

دسته: خانواده
بدون دیدگاه
سه شنبه - ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷

سن مناسب خرید لپ تاپ برای کودکان

یکی از سوال‌های همیشگی پدر و مادرها این است که آن‌ها باید در چه سنی برای فرزندان خود اقدام به تهیه وسایلی همانند گوشی موبایل و لپ‌تاپ بکنند. ما در این مقاله می‌خواهیم صرفا به موضوع خرید لپ‌ تاپ بپردازیم و ضمن آشنا کردن شما با نکات مربوط به این مسئله، در انتها سن مناسب خرید لپ‌ تاپ برای فرزندان را هم برای شما بیان کنیم.

 

یک لپ‌ تاپ صرفا یک لپ‌ تاپ نیست!
تعدادی از پدر مادرها این گونه فکر می‌کنند که اگر شرایط مالی مهیا بود، نباید به هیچ دلیلی فرزندان خود را از داشتن چیزی محروم کرد. متاسفانه این نگاه غلط منجر به این شده است که ما امروزه بتوانیم حتی در دست بچه‌های خردسال هم وسایلی همچون گوشی‌های موبایل و تبلت‌ها را مشاهده کنیم که به جرئت تنها فایده‌ی آنان کم کردن شور و نشاط بچگی و دچار کردن آنان به انواع رفتاری‌های ناپسند دوران کودکی است. شاید گفتن همین مثال در این نقطه کافی باشد که کسی همانند بیل گیتس، به عنوان یکی از ثروتمند‌ترین افراد حال حاضر جهان، تا سن ۱۴ سالگی به فرزندانش حق داشتن گوشی موبایل اختصاصی را نمی‌داد و معتقد بود که چنین دستگاهی می‌تواند روی آینده‌ی آنان تاثیر منفی داشته باشد.

با این حال بیل گیتس ملاک ما برای تاکید بر این گفته نیست و هر آدمی به راحتی می‌تواند تاثیر چنین وسایلی را روی کودکان و حتی نوجوانان مشاهده کند. یک گوشی موبایل یا لپ‌تاپ به راحتی می‌تواند یک ذهن کنجکاو، خلاق و پر جنب و جوش را به ذهنی گوشه‌گیر، تنبل و بدعادتی تبدیل کند که تمام دنیایش صرفا در چند اینچ صفحه‌ی نمایش خلاصه شده است. برای همین به چنین دستگاه‌هایی صرفا به عنوان یک وسیله‌ی چند صد هزار یا چند میلیونی نگاه نکنید چرا که آن‌ها پس از خرید، همانند یک دوست تاثیرگذار همراه فرزند شما خواهند بود.

 

مفهوم وسایل خانوادگی را وارد زندگی خود کنید
اگر قرار بر وارد کردن چنین دستگاه‌هایی در سنین پایین نباشد، آیا باید فرزندانمان را به کلی از داشتن چنین وسایلی محروم کنیم؟ پاسخ ما تقریبا منفی است! منفی است از این جهت که در دنیای تکنولوژی و پیشرفت‌های سریع آن نمی‌توان فرزندان را از دانستن محروم کرد اما برای آینده‌ی بهتر همین فرزندان باید محدودیت‌های جدی را در این زمینه برای آنان در نظر گرفت. اگر دقت کرده باشید حتی بیل گیتس هم اشاره کرده بود که حق داشتن گوشی موبایل اختصاصی را از آن‌ها منع کرده بود و این گونه نبود که فرزندانش به هیچ وجه به چنین دستگاه‌هایی دسترسی نداشته باشند.

 

مفهوم وسایل خانوادگی موضوع ارزشمندی است که خانواده‌ها باید آن را در زندگی خود به کار گیرند. مثلا همان گونه که تلویزیون یک وسیله‌ی خانوادگی به حساب می‌آید، چرا در رابطه با دستگاه‌هایی همانند لپ‌ تاپ هم این گونه عمل نکنیم؟ تنها تفاوتی که در این زمینه با مسئله‌ی تلویزیون وجود دارد این است که یکی از اعضای خانواده که معمولا مادر است باید مسئولیت مدیریت دستگاهی که خریده شده است را بر عهده گیرد. به عنوان مثال پدر خانواده به دلایل فرضی یک تبلت برای مادر خانواده تهیه می‌کند و این گونه به اعضای خانواده نشان می‌دهد که این وسیله تحت مالکیت او است. پس از آن هم مادر و هم پدر خانواده می‌توانند این گونه به فرزندان خود بفهمانند که آنان می‌توانند مثلا در طول هفته چند باری چنین وسیله‌ای را آن هم با دلیل از مادر خود قرض بگیرند و کارهایشان را با آن انجام دهند. البته مهم‌ترین نکته در این مسئله مدیریت همین مراجعات و البته مدت زمان قرض گرفتن آن توسط فرزند است. اگر شما تمام وقت آن را در اختیار او قرار دهید عملا مالکیت آن را در اختیار فرزند خود قرار داده‌اید.

 

در رابطه با وسایلی همانند لپ‌تاپ هم می‌توانید یک حساب کاربری مخصوص و محدود شده را برای فرزند خود روی لپ‌تاپ ایجاد کنید و این گونه او حتی توانایی از بین بردن اطلاعات شما روی آن را هم نخواهد داشت. کمترین خوبی این روش این است که شما به راحتی می‌توانید در مواقعی که فرزندتان دستگاهتان را پس می‌دهد روی عملکرد او نظارت داشته باشید. با تمامی این‌ها همیشه سعی کنید در خرید وسایل خانه به خصوص اگر فرزند کم سن‌ و سالی دارید (منظور کمتر از ۱۶ سال)، سعی کنید وسایل خانه را طوری تهیه کنید که بتوان از آن‌ها به صورت اشتراکی استفاده کرد، چرا که همین استفاده‌ی اشتراکی ضمن محدود کردن ساعات استفاده از یک وسیله توسط یک نفر، می‌تواند زمینه‌ی نظارت بیشتر توسط والدین را هم فراهم کند.

 

حریم شخصی فرزندتان را حفظ کنید
با تمامی این‌ صحبت‌ها همیشه سعی کنید حریم شخصی فرزند خود را رعایت کنید، مثلا به جای این که به یک باره وارد اتاق او بشوید محل استفاده از وسایل خانوادگی را صرفا به محیط‌های عمومی خانه محدود کنید. این گونه نه تنها رفت و آمد‌های شما دلیل موجه خواهد داشت، بلکه خود فرزند هم متناسب با محیط می‌فهمد که باید صرفا باید با دستگاه کاری را انجام دهد که برای آن دستگاه را قرض گرفته است.

 

بدون دلیل موجه اقدام به خرید نکنید
دقت کنید در زمینه‌ی خرید لپ‌تاپ تنها دلیل موجهی که می‌توان به خاطر آن چنین دستگاهی را برای فرزندان تهیه کرد، مسائل مربوط به آموزش و پژوهش است. برای همین هیچ وقت سعی نکنید خارج از این موضوع چنین دستگاهی را برای فرزند خود تهیه کنید. مهم‌ترین دلیل این مسئله این است که اگر به هر دلیلی فرزند شما صاحب چنین دستگاهی شد و بعد‌ از آن تصمیم گرفتید آن را از او پس بگیرید، شرایط بسیار سخت خواهد شد و فرزندتان دیگر همانند گذشته نمی‌تواند دوران بدون گوشی موبایل یا لپ‌ تاپ را تحمل کند. برای همین همیشه قبل از خرید سعی کنید تمامی شرایط را به خوبی بررسی کرده باشید.

 

و در نهایت سن مناسب خرید لپ‌ تاپ برای فرزندان
با توجه به مطالب گفته شده و همچنین توجه به این موضوع که نگهداری از چنین دستگاه‌های گران‌قیمتی نیازمند سطح مشخصی از مسئولیت‌پذیری کودکان است، سن مناسب خرید لپ‌ تاپ برای فرزندان در پایین‌‌ترین حالت ممکن دوران دبیرستان و در بهترین حالت ممکن دوران دانشگاه است. دقت کنید که هیچ کسی به غیر از شما نگران آینده‌ی فرزندتان نخواهد بود و برای همین هیچ وقت سعی نکنید صرفا به خاطر صحبت‌های غالبا غیر مستند اطرافیانتان، اصول گفته شده را کنار بگذارید و آینده‌ی فرزند خود را صرفا برای مبلغ ناچیزی از بین ببرید.

منبع: سایت تبیان


نوشته شده توسط:پایگاه خبری قطره پاک - 154 مطلب
پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۱۵۵
برچسب ها:
دیدگاه ها